Tlf 45883333

Eldre

Smerte og søvnkvalitet kan  komme tilbake hvis ikke kroppen din får den behandlingen den trenger.

Med tiden vil du kjenne på kroppen om hvor ofte du har behov for en behandling. Noen trenger hver uke, andre hver andre uke, mens andre tar behandlingen etter behov. 

Det er bare du som kjenner kroppen din og det gjør at du er med på å bestemme på hvor ofte du ønsker behandlingen. 

Når du spør oss hva vi anbefaler, så vil vi alltid råde deg å ta minst en behandling en gang i uken de tre-fire første ukene. Dette er fordi hvis du har knuter (triggerpunkter), stivhet og anspenthet i muskulaturen, vil du ikke gi plagene sjansen til å gå tilbake til der de var når behandlingen startet, men heller forebygge plagene. Dette er selvfølgelig etter behov for det er forskjell fra kropp til kropp.Så lenge kroppen samarbeider med behandlingen kan omsorgsmassasje gi gode resultater.

Det som vi har lagt merke til er at når eldre får behandling regelmessig slutter hunden å "sprekke", det er en logisk forklaring på det, jo mer massasje med mye olje ble huden mer elastisk og sterkere. Sårene som eldre får der hunden sprekker ble mindre og grodde raskere, når det ble massert. Kontusjonssår, blodlevrer eller bloduttredelser som ofte kan komme hvis pasienten har slått seg på en kant, bord, snublet i trappa eller liknende. Over en regelmessig behandling ble det mindre av de sårene. 

Det kan også være at pasienten går på blodfortynnende, når man går på det blir det oftere blodansamling under huden. Mange eldre kan også være dehydrerte og det går også utover huden da huden blir tørr. Hunden er den største kroppsorgan vi har som beskytter kroppen vår. 

Det er viktig å ta vare på den.

I bildet til venstre er 5 dager mellom massasjen og bildet til høyre er 4 dager mellom massasje.

Eldre mennesker har hat et langt liv. Hvor aktive aldre har vært varierer fra kropp til kropp. Av den grunnen er noen muskler sterkere enn andre, stivere enn andre, derfor spiller livskvalitetene du har hatt opp gjennom livet mye. De aller fleste eldre er flinke til å holde seg aktive. Mange er interesserte i tips til øvelser de kan gjøre i hverdagen, mange ønsker å få litt hjelp til styrkeøvelser. Vi ber pasientene følge opp programmet fysioterapeuten, kiropraktoren, Manuel terapeuten eller legene har gitt, ofte trenger eldre hjelp med øvelsene de har fått. det kan vi bistått med det i massasjetiden.


Vi kan også hjelpe pasientene med styrkeøvelser, som f. eks. pasienten kan skyve armen sin i mot eller fra. Klemme hånden, skyve bena forover eller bakover mens terapeuten gjør motstand. Vi har gjort det til en lek så det blir gøy for eldre å ta styrkeøvelsene. Vi tar hensyn til pasienten behov og derfor repetisjoner på de øvelsene og hvilken øvelse som er aktuelle er individuelt.

Vi begynner med massasje, noen muskler trenger å mykne opp før vi begynner med øvelser. 

Dette er bare for pasienter som ønsker det. 

Etter tilbakemeldingene som har kommet sier pasientene at de kan gå litt lenger og de føler at musklene er mer samarbeidsvillig.